Abraham
Üye
Mayalı Poğaça Tarifi Ptarik! Puf Puf Kabaran Lezzet
Mayalı Poğaça Tarifi Ptarik! Puf Puf Kabaran Lezzet
Mayalı poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İşte sıcacık ve puf puf kabaran mayalı poğaça tarifi:
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 tepeleme çay kaşığı tuz
7 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Geniş bir karıştırma kabına 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık sütü alın. Üzerine 1 paket yaş maya ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın. Mayanın aktive olması için 5 dakika bekletin.
Maya tamamen eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin.
Azar azar un ekleyerek yumuşak ve yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamuru streç film ve nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine yumurta sarısı sürün.
Son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Bu puf puf kabaran mayalı poğaçalar, kahvaltılarda veya çay saatlerinde keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!