Delete
Üye
İlginç İş Veren İlanları
İş veren ilanları bazen enteresan ve şaşırtıcı olabiliyor.
Mesela; benim yaptığım iş için okumaya mühendis olmaya, kinetikmiş, tasarımmış, ısı, kütle gibi dersleri görmeye gerek yok ki. o zaman ne diye iş ilanlarında kimya mühendisi isteriz diye yazarlar hiç anlamam. zaten daha anlayamama olayı burada başlar ve ardından ne diye okudum ki gerek yok aslındaya kadar gelirsiniz. nedeni ise hep iş ilanlarıdır.
geçenlerde bir karikatür gördüm, günümüz iş ilanlarını çok iyi özetlemişti. yeni mezun bir öğrenci, başında kepi elinde diploması. duvardaki iş ilanını okuyor. iş ilanında yeni mezun, çok iyi derecede ingilizce ve almanca bilen, xx programlarını bilen, 2439538986 yıllık tecrübeye sahip, 23 yaşında biri alınacaktır diyor. bunları okuduğunuzda gülüyorsunuz öncelikle, çünkü yeni mezun gencimizin tepkisi ''aynen benden bahsediyorlar'' oluyor. sonra içiniz cız ediyor şaka gibi olan tüm bu gerçeklere.
artık insanlar bu iş ilanı denilen şeyleri pek umursamıyorlar ona da dikkat ettim. iş yerimin kariyer.net'te vermiş olduğu ilana başvuran kişileri görme fırsatım oldu. fırsat bu fırsat öz geçmişleri incelemeye iyi ve kötüsünü ayırt etmeye koyuldum. fark ettim ki bir sürü deneyim isteyen iş ilanına işçisinden, fabrika müdürlerine, boğaziçi mezunundan, sütçüimam mezununa kadar herkes başvurmuş. işe alınansa ben. nedeni ise sadece oturduğum yerin onların güzergahında olması ve bölümümden dolayı. birçoğunun özgeçmişi incelenmemiş bile. işte iş ilanlarının ne kadar saçma olduğunu buradan da anlayabilirsiniz.
(itusozluk)