Mis gibi Fırında Beşamel Soslu Karnabahar tarifi?

Abraham

Üye

Mis gibi Fırında Beşamel Soslu Karnabahar tarifi?​


indir (28).jpeg

Mis gibi Fırında Beşamel Soslu Karnabahar tarifi?​


Fırında Beşamel Soslu Karnabahar, sağlıklı ve lezzetli bir yemek seçeneği. Bu tarif, karnabaharı fırında pişirerek, beşamel sos ve kaşar peyniri ile harmanlayarak hazırlanıyor. Bu sayede karnabaharın besin değerini koruyor ve daha lezzetli bir hale geliyor. İşte fırında beşamel soslu karnabahar yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı.

Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı muskat
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
1. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın ve yıkayın. Bir tencereye su doldurun ve kaynatın. Kaynayan suya biraz tuz ekleyin ve karnabaharı suya atın. Yaklaşık 10 dakika haşlayın ve süzün.

2. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve bir fırın kabını yağlayın. Haşlanmış karnabaharı fırın kabına yayın.

3. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ekleyin ve topaklanmaması için çırpıcı ile karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat ekleyin ve sos koyulaşıncaya kadar pişirin.

4. Beşamel sosu karnabaharın üzerine dökün ve kaşar peyniri serpin. Fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri kızardığında fırından alın ve sıcak servis yapın.
 
Geri
Top