Morfeus
Yeni üye
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt Atandı
Uluslararası Hukuk Alanında Tecrübeli Bir Akademisyen Yönetimde
Üniversitelerdeki rektörlük atamalarına dair yeni bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar doğrultusunda İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı. Peki, atanan rektör Selman Öğüt kimdir?
1984 Mekke doğumlu olan Prof. Dr. Selman Öğüt, lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümü'nde yüksek lisans derecesini aldı. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü'nde doktora programına giren Öğüt, 2013 yılında doktora derecesini elde etti.
Kariyerine Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak devam eden Selman Öğüt, 2014 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak göreve başladı. Uluslararası hukuk alanındaki derin bilgisiyle tanınan Öğüt, "BM Güvenlik Konseyi'nin Yeniden Yapılandırılması" ve "Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu" adlı kitapların yazarı olarak biliniyor. Ayrıca, uluslararası hukukun çeşitli konularında makalelere imza atmıştır.
Akademik kariyerinde uluslararası deneyimlere de sahip olan Öğüt, 2005-2006 yılları arasında Erasmus Programı kapsamında Almanya'nın Trier Üniversitesi'nde eğitim aldı. 2009 yılında ise Almanya'da bulunan Bonn Üniversitesi'nin yaz okulu programına kabul aldı. Doktora çalışmaları için 2010 yılında Marmara Üniversitesi bursu ile London School of Economics'e giderek uluslararası alanda akademik birikim kazandı.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nde rektörlük görevine atanmasıyla birlikte, Prof. Dr. Selman Öğüt, bu yeni görevinde üniversitenin akademik ve idari yönetimindeki sorumlulukları üstlenecek ve bilgi birikimiyle katkı sağlayacaktır.