İrmik Helvası Tarifi Tam Kıvamında, Sütlü Tarif

Abraham

Üye

İrmik Helvası Tarifi Tam Kıvamında, Sütlü Tarif​


irmik-helvasi-yemekcom.jpg

İrmik Helvası Tarifi Tam Kıvamında, Sütlü Tarif

Balık sofralarının baş tatlısı, tatlı krizlerinin bir numaralı çözümü, komşu ikramlarının en sevileni: İrmik Helvası! Anında kavrulan sıcak sıcak ev yapımı irmik helvası, kalori açısından da görece daha kabul edilebilir. Tel tel dökülen, tam kıvamında irmik helvasının ölçüsü, malzemeleri ve yapılışı tarifimizin detaylarında saklı.

İrmik Helvası İçin Malzemeler:

- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı çam fıstığı
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

1. Tereyağını tavada eritin ve içine çam fıstığını atarak kavurmaya başlayın.
2. Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
3. Tatlı şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
4. İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.

Sunumuyla, nefis lezzetiyle en güzel irmik helvası tarifini arayanlara duyurulur. Afiyet olsun!
 
Geri
Top