Abraham
Üye
İnci Taneleri'ndeki 'Dilber, pavyon dansına gelen eleştirilere yanıt verdi

İnci Taneleri'ndeki 'Dilber, pavyon dansına gelen eleştirilere yanıt verdi
İnci Taneleri dizisi, Yılmaz Erdoğan'ın hem yazarı hem de başrol oyuncusu olduğu yeni bir yapım olarak Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluştu. Dizi, yayınlanan ilk bölümüyle hem reytinglerde hem de sosyal medyada büyük ilgi gördü. Özellikle Dilber karakteri, izleyicilerin merakını ve sempatisini kazandı.
Dilber'i canlandıran Hazar Ergüçlü, dizinin tanıtım fragmanlarında gösterdiği pavyon dansıyla çok konuşulmuştu. Bazı kesimler, dizinin kadın cinayetlerini romantize ettiğini iddia ederek eleştirmişti. Ancak dizi yayınlandığında, Dilber'in acı dolu hikayesi ortaya çıktı. Dilber, 18 yaşında sevmediği bir adamla zorla evlendirilmiş ve yıllarca şiddet ve taciz görmüştü. Boşanmak istediği halde kocası Zahir tarafından engellenen Dilber, hayatını kurtarmak için Azem Yücedağ'la (Yılmaz Erdoğan) tanıştı.
Hazar Ergüçlü, dizinin ilk bölümünden sonra verdiği röportajda, Dilber'e gelen tepkilere yanıt verdi. Ergüçlü, "Ben de bu kadar çok konuşulmayı beklemiyordum açıkçası... Çok mutlu oldum, hep birlikte çok sevindik. Umarım dizimiz de Dilber'in getirdiği reaksiyonları getirecek." dedi.
Dilber'in hikayesi, Türkiye'de kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekiyor. Dizinin ilerleyen bölümlerinde Dilber ve Azem arasındaki ilişkinin nasıl gelişeceği ise merak konusu.