Eylem
Üye
İftar Menüleri bugün ne pişirsem pratik
Lezzet Şöleni: Ev Yapımı Tavuklu Kebap Tarifi

Evde yapılan lezzetli yemeklerin vazgeçilmezi olan tavuklu kebap tarifi, kolaylıkla hazırlanabilir malzemelerle sofralarınıza lezzet katacak. İşte, nefis bir tavuklu kebap yapımı için gerekli malzemeler ve adım adım tarif...
Malzemeler:
- 1 bütün tavuk
- 2 adet kuru soğan
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 adet Arnavut biberi
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Tavukların Terbiyesi İçin:
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Tavukları jülyen doğrayın. Parçalara ayırdığınız tavukları, rendelenmiş kuru soğan ve tuz ile ovun. Ardından bir kenarda 15 dakika dinlendirin.
2. Tencerede tereyağını eritin. Terbiyeden çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları, kurulayarak kızdırdığınız tereyağında her iki tarafı da renkleri değişene kadar kızartın.
3. Tavuklar kızardıktan sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. Sonrasında tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut biberlerini ilave edin.
4. 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
5. İnce kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpip, sıcak sıcak servis edin.
Ev yapımı tavuklu kebap tarifi, basit malzemelerle hazırlanan, doyurucu ve lezzetli bir yemek alternatifidir. Tavukların özenle terbiye edilip, tereyağında kızartılmasıyla elde edilen bu lezzet, sofralarınıza keyifli anlar katarken, sevdiklerinizi mest edecek. Şimdiden afiyet olsun!
Son düzenleme: