Eylem
Üye
Ev Yapımı Trileçe Tarifi: İşte Tam Kıvamında ve Kolay Tarif

Ev Yapımı Trileçe Tarifi: İşte Tam Kıvamında ve Kolay Tarif
Balkanların meşhur tatlısı trileçeyi evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bu nefis tatlı, orijinal tarifinde 3 farklı süt kullanıyor. Hafif tadıyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek bu tatlıda dilerseniz çilekli veya frambuazlı sos da tercih edebilirsiniz. İşte tam kıvamında ve kolay trileçe tarifi:
Malzemeler:
KEK İÇİN
- 2 su bardağı (250 gram) un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 adet yumurtanın akı
- 175 gram toz şeker
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı (110 ml) süt
KEK KALIBINI YAĞLAMAK İÇİN
- 1 çorba kaşığı tereyağı
SOS İÇİN
- 200 ml krema
- 200 ml tatlandırılmış ve yoğunlaştırılmış süt (sweetened condensed milk)
- 200 ml koyulaştırılmış süt (evaporated milk)
ÜZERİ İÇİN
- Rendelenmiş lime (misket limonu) kabuğu, yabanmersini
Yapılışı:
1. Kek için un, kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyin.
2. Başka bir kapta yumurta aklarını mikser ile kabarana kadar çırpın. Toz şeker ekleyip katı bir hal alana kadar çırpmaya devam edin.
3. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin.
4. Un karışımını üç defada, sütü 2 defada yumurtalı karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın.
5. Kare veya dikdörtgen bir kek kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın.
6. Karışımı kek kalıbına alıp, hava kabarcıklarının kalmaması için kalıbın altını birkaç kez tezgâha vurarak hamurun yayılmasını sağlayın.
7. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
8. Pişen kekin ılınması için bir telin üzerine alın.
Sosun Hazırlanışı:
1. Sosu hazırlamak için tüm malzemeyi çırpın.
2. Kekin alt tarafında çatal ile delikler açıp hafif derin bir tepsiye alın.
3. Ilınan kekin üzerine karışımın yarısını dökün ve 10-15 dakika çekmesini bekleyin.
4. Başka bir tabak yardımı ile ters yüz edip üst kısmına da çatal ile delikler açın.
5. Kalan sosu da üst kısmına dökün.
6. Tekrar 10-15 dakika beklettikten sonra rendelenmiş misket limonu kabuğu ve yabanmersini ile süsleyerek servis yapın.