Abraham
Üye
Ergün atalay kimdir? Aslen nerelidir?
Ergün atalay kimdir? Aslen nerelidir?
Ergün Atalay, TÜRK-İŞ'in 22 ve 23. Olağan Genel Kurullarında Genel Başkan olarak seçilen ve asgari ücret görüşmelerinde önemli bir rol oynayan bir sendikacıdır. Atalay'ın hayatı, demiryolu sektöründe başladığı ve sendikal mücadelede yükseldiği bir başarı öyküsüdür.
Atalay, 1954 yılında Adapazarı'nda dünyaya geldi. İlkokulu Donatım'da bitirdikten sonra, TCDD Çıraklık Okuluna girdi ve 1972 yılında mezun oldu. Aynı yıl Adapazarı Vagon Fabrikasında çalışmaya başladı. 1978 yılında TÜVASAŞ işyeri sendika temsilcisi oldu.
1982 yılında Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şube Mali Sekreterliğine, 1992 yılında ise Şube Başkanlığına seçildi. Demiryol-İş Sendikası Denetim Kurulu üyeliği de yapan Atalay, 1999 yılında Genel Başkanlığa getirildi. Bu görevi halen sürdürmektedir.
Atalay, aynı zamanda TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu üyesidir. 2002 yılında Genel Eğitim Sekreterliği, 2003, 2007 ve 2011 yıllarında ise Genel Mali Sekreterlik görevlerini üstlendi. 2015 ve 2019 yıllarında ise TÜRK-İŞ Genel Başkanlığına seçildi.
Ergün Atalay, evli ve üç çocuk babası olup, Adapazarı'nda yaşamaktadır.