Beni bir sen anladın sende yanlış anladın!

Abraham

Üye

Beni bir sen anladın sende yanlış anladın!​

x360.jpeg

Beni bir sen anladın sende yanlış anladın!​

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere çok önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Bu konu, hayatımızda bizi anlayan insanların değerini bilmek. Hepimizin zaman zaman kendimizi yalnız ve anlaşılmaz hissettiğimiz oluyor. Bazen de bizi anladığını düşündüğümüz insanların aslında bizi yanlış anladığını fark ediyoruz.

Bu durumda ne yapmalıyız? Nasıl daha iyi iletişim kurabiliriz? Bu soruların cevabını aramak için, kendi yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Benim çok yakın bir arkadaşım vardı. Adı Ahmet. Ahmet'le uzun yıllardır tanışıyorduk ve çok iyi anlaşıyorduk. Ben ona her şeyimi anlatırdım ve o da bana. Bazen tartışmalarımız olurdu ama hep barışırdık. Ahmet benim için çok değerli bir insandı. Ona "Beni bir sen anladın" derdim. Ama bir gün, aramızda çok büyük bir kavga çıktı. Bu kavganın sebebi, Ahmet'in bana yaptığı bir haksızlık oldu.

Ahmet, benim sevdiğim bir kızla çıkmaya başlamıştı. Bunu bana söylememişti. Ben bunu başka bir arkadaşımdan duydum. Çok şaşırdım ve üzüldüm. Ahmet'e bunun doğru olup olmadığını sordum. O da doğruladı. Bana "Senin sevdiğini bilmiyordum" dedi. Ama bu doğru değildi. Çünkü ben ona daha önce anlatmıştım. Ahmet beni yalan söylemekle suçladı. Bana "Sen bana hiçbir şey anlatmazsın" dedi. Ben de ona "Sen de bana hiçbir şey anlatmazsın" dedim. Ve böylece aramızda büyük bir tartışma başladı.

Tartışma sırasında, Ahmet bana çok ağır sözler söyledi. Bana "Senin arkadaşlığın bana lazım değil" dedi. Bana "Senin gibi bencil ve yalancı birini hayatımda istemiyorum" dedi. Ben de ona "Sen de benim hayatımda istemediğim birisin" dedim. Ve böylece arkadaşlığımız sona erdi.

Bu olaydan sonra, çok pişman oldum. Ahmet'i kaybettiğim için çok üzüldüm. Onunla tekrar konuşmak istedim ama o beni engelledi. Ona ulaşamadım. Onunla barışmak istedim ama o bunu kabul etmedi. Ona "Beni yanlış anladın" dedim ama o dinlemedi.

Arkadaşlar, bu olaydan sonra, hayatımda çok şey değişti. Ben artık eskisi gibi mutlu değilim. Ben artık eskisi gibi güvenilir değilim. Ben artık eskisi gibi arkadaş canlısı değilim. Ben artık eskisi gibi kendime güvenmiyorum.

Bu olaydan sonra, şunu anladım ki, hayatımızda bizi anlayan insanlar çok azdır ve onları kaybetmemeliyiz. Onlara değer vermeliyiz ve onlara saygılı olmalıyız. Onlarla iyi iletişim kurmalıyız ve onlara dürüst olmalıyız.

Arkadaşlar, bu yazımın sonuna geldik. Umarım sizlere faydalı olmuştur. Sizler de yaşadığınız veya yaşamakta olduğunuz iletişim sorunlarından bahsedin yorumlarda. Belki birlikte çözüm bulabiliriz.

Hepinize sevgiler, saygılar.

Geri