Ağlayan PastaTarifi: Lezzetin Gözyaşlarına Yolculuk

Eylem

Üye

Ağlayan PastaTarifi: Lezzetin Gözyaşlarına Yolculuk​

5ac8accbd3806c0c7094c8b5.jpg

Yumuşacık keki, hafif kakaolu dokusu ve kremsi iç yapısıyla ağlayan pasta, tatlı bir başyapıt olma yolunda adımlarını atan bir tarif. İşte, bu göz alıcı lezzetin hazırlanışı adım adım:

Ağlayan PastaTarifi Malzemeleri:
- 4 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 2-2.5 su bardağı un

Ağlayan PastaTarifi Üzeri İçin:
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 1 paket bitter çikolatalı hazır sos
- 1 litre süt

Ağlayan PastaTarifi Yapılışı:

1. Yumurtaların beyazını ve sarısını iki ayrı çırpma kabına ayırın. Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ilavesiyle mikserle kar haline gelene kadar çırpın.

2. Yumurta sarılarını toz şeker ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpın ve sıvıları ilave edin. Kısa bir süre daha çırpın.

3. Eleğin içinden geçirerek un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyin, karıştırın.

4. Hazırlanan yumurta akını yavaşça karışıma ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru karıştırın.

5. Yağlanmış tepsiye hamuru dökün ve ısıtılmış fırında 170 derecede iyice pişirin.

6. Pişen kek biraz ılınınca üzerine eşit şekilde bir su bardağı sütü gezdirin.

7. Krem şantiyi hazırlayıp kekin üzerine sürün ve bir süre dolapta dinlendirin.

8. Bitter çikolatalı sosu pişirip soğuduktan sonra kekin üzerine eşit bir şekilde yayın.

9. Dolapta en az iki saat dinlendirip, isteğinize göre süsleyerek servise sunun.

Bu göz alıcı lezzet, ağzınıza aldığınız her lokmada sizi lezzetin zirvesine taşıyacak. Ağlayan pasta, misafir sofralarınıza tatlı bir hüzün katmaya hazır!
 
Geri
Top